Un oraș medieval de poveste oferă cazare gratuită celor care vor să devină părinți

Mai multe hoteluri dintr-un oraș italian au decis să participe la campania „Fertility Room” (n.r. camera fertilității).

Ideea i-a venit unui consilier municipal care s-a gândit la o soluție prin care să relanseze turismul în orașul italian Assisi și să stimuleze rata natalității, potrivit BBC.

Astfel, cuplurile care vor prezenta un certificat de naștere valid care demonstrează faptul că bebelușul lor s-a născut la nouă luni după ce părinții au vizitat Assisi, vor beneficia de o cazare gratuită în oraș în timpul unei călătorii ulterioare sau de o rambursare a cheltuielilor de hotel din timpul excursiei anterioare.

Anul trecut doar 8 bebeluși la 1.000 de rezidenți s-au născut în Italia. De altfel, această țară are una dintre cele mai scăzute rate a natalității din Uniunea Europeană și una dintre cele mai reduse din lume.

Pe site-ul campaniei „Fertility Room” se spune că „nașterea unui copil reprezintă un act de iubire profundă, care ar trebui încurajat, chiar dacă te confrunți cu numeroase probleme ale vieții”.

Assisi este un oraș medieval din centrul Italiei, apropiat de Perugia. Face parte din regiunea administrativă Umbria. Aici s-a născut celebrul sfânt catolic Francisc din Assisi, care a întemeiat ordinul religios franciscan în 1208.

Una dintre atracțiile orașului este bazilica San Francesco construită între anii 1228 și 1253. Bazilica a fost puternic lovită de două cutremure ce au lovit Umbria în anul 1997. Alte monumente religioase sunt bazilica Sf.Clara (1257-1265) și catedrala San Rufino.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.