Un oraș din România tremură de frig, după ce a rămas fără cărbune

Deva. Foto: Shutterstock

Termocentrala Mintia, care alimentează cu căldură municipiul Deva, a fost oprită azi-noapte, după ce s-a terminat cărbunele din depozite.

Decizia Complexului Energetic Hunedoara de a opri termocentrala a lăsat în frig peste 4.500 de apartamente, dar și toate instituțiile publice din Deva.

”Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă”, a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, citat de G4Media.

Muncipiul Deva are peste 55.000 de locuitori.

Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, în urma protestelor minerilor din Valea Jiului. Mai mult, și angajații termocentralei, aproape 700 de oameni, au protestat în curtea unității, fiind nemulțumiți de întârzierea plății salariilor.

Nu este pentru prima oară când această termocentrală este oprită din cauza lipsei de cărbune. În urmă cu zece zile, Mintia a fost oprită pentru 24 de ore, iar alte trei evenimente similare s-au petrecut în ultimele șase luni.

Probleme cu livrarea agentului termic au fost înregistrate în acest an și în București, însă aici cauza nu a fost lipsa cărbunelui, ci pierderile uriașe ale rețelei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.