Un oraș din România organizează un referendum pentru interzicerea jocurilor de noroc și a pariurilor

Foto: Stux / Pixabay

Pe lângă deja faimosul referendum anunțat de președintele Klaus Iohannis, care va fi organizat la nivel național, tot în 26 mai, când au loc alegerile europarlamentare, va mai avea loc o consultare publică, mai restrânsă.

Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, a declarat că va organiza un referendum privind interzicerea afacerilor cu jocuri de noroc și pariuri din localitatea învecinată Capitalei.

Soțul primarului general Bucureștiului susține că în Voluntari există peste 30 de săli unde se practică jocurile de noroc. Mulți cetățeni sunt nemulțumiți că tinerii din Voluntari sunt dependenți de jocuri de noroc și pierd sume mari de bani.

”Dacă aș fi așteptat nu cred că ar fi fost un lucru bun pentru că le-am promis la creștinii ăia că voi face ceva și de fiecare dată când mă întâlnesc cu cu ei îmi spun: domnu’ primar, ne-ați promis, nu ați făcut nimic”, a povestit primarul.

Potrivit lui Pandele, celelalte eforturi administrative pentru a descuraja fenomenul au fost ineficiente, spune Pandele.

”Profităm și noi de ocazia alegerilor europarlamentare și am găsit de cuviință să vin cu această propunere pentru faptul că sunt mai mulți cetățeni care au venit la mine în audiență și care mi-au spus că nu mai știu ce să facă. Unii dintre ei au început să vândă lucruri din casă. Au copii, unii elevi, alții tineri săriți chiar de 20 de ani, care merg și joacă aproape zilnic deja. Unii și-au făcut nu o pasiune, ci un mod de viață din asta”, a declarat edilul din Voluntari pentru G4media.ro.

”Noi am mai dat o hotărâre a Consiliului Local anul trecut în care am cerut interzicerea acestor jocuri de noroc. Nu s-a întâmplat nimic pentru că ei își iau formele de legalizare de funcționare de la oficiul jocurilor de noroc, o structură centrală, iar noi, cel puțin la nivel local, nu suntem decât spectatori”, a mai precizat Florentin Pandele.

Foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.