Un oraș din România interzice circulația mașinilor pe 1 și 2 mai

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Circulația tuturor autovehiculelelor, autoutilitarelor și motocicletelor va fi interzisă în zilele de 1 și 2 mai, între orele 7:00 și 19:00, transmite primăria din Blaj.

Nerespectarea acestei hotărâri se sancționează cu avertisment sau cu amendă contravețională în cuantum de la 100 la 500 de lei.

Vor fi și excepții. Vor putea circula:

  • autovehicule, maşini, autoutilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj – altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motocicletele aflate în tranzit prin municipiul Blaj, cu condiţia să tranziteze oraşul fără oprire programată.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motocicletele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc la Blaj de la alte destinaţii situate în afara municipiului Blaj sau care se deplasează de la Blaj spre locul de reşedinţă/domiciliu situat în afara municipiului Blaj.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în interes de serviciu în municipiul Blaj în zilele de 1 şi 2 mai 2020.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în municipiul Blaj din cauza unor urgenţe medicale sau unor motive temeinic justificate (căsătorie, deces etc.).

Vor face excepție și autovehiculele, mașinile, autoutilitarele și motocicletele tuturor instituțiilor aflate în misiune în baza unui ordin de serviciu sau implicate în misiunea de prevenire și limitare a infecțiilor cu coronavirus.

Măsura luată de autoritățile locale din Blaj este singulară.

Însă polițiștii anunță că vor fi la fel de vigilenți în zilele următoare și le transmit românilor să respecte ordonanțele militare și carantina.

„Şi de 1 Mai, oamenii, probabil, vor avea dorinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite”, a declarat Orban, la Iaşi, înaintea plecării unei echipe medicale către Republica Moldova, unde va ajuta la tratarea bolnavilor de coronavirus.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că „dacă nu vom înțelege că în perioada aceasta, de 1 Mai, nu ne putem permite deloc să ne relaxăm, că nu putem ieși la chefuri, la grătare, după 15 mai nu vom avea cum să relaxăm prea mult din măsurile ordonanțelor militare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.