Un orădean și-a tăiat porcul în spatele blocului. Mai mulți vecini au chemat poliția

Foto: ebihoreanul.ro

Tradițiile românești sunt pe cale de dispariție. Un bărbat din Oradea, unul dintre cele mai ”occidentale” orașe din România, a primit o mie de lei amendă pentru că și-a tăiat porcul în spatele blocului unde locuiește.

”Primul apel, pentru că am primit mai multe sesizări, a fost primit la ora 9:02. La ora 9:15, o echipă de agenţi era deja la faţa locului, unde a surprins mai mulţi bărbaţi în timp ce tranşau un porc”, a povestit directorul Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, pentru ebihoreanul.

Șeful polițiștilor locali din Oradea e de acord cu indignarea vecinilor: ”Trăim la oraş, nu se poate să tai porcul în faţa blocului!”

De cealaltă parte, Remus Moțoc, șeful Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Bihor, crede porcul ar fi trebuit să fie tăiat la Biharea, de unde a fost cumpărat:

„Trebuia să-l taie acolo în curte, nu să vadă toată lumea cum tranşează porcul în oraş sub geamurile vecinilor. De altfel, oamenii au înţeles că au greşit şi au şi băgat porcul tăiat în garaj”, a spus șeful DSVSA Bihor.

Cum rezultatele testului de trichineloză au ieșit negative, orădeanul se va bucura în acest an de cârnați mult mai ”piperați” decât și-ar fi dorit.