Un om al străzii a donat apă, ulei și zahăr pentru Ucraina

Sursa: Clotilde Armand (Facebook)

Un om al străzii s-a prezentat la centrul din Piața Amzei, din București, pentru a face o donație umanitară pentru Ucraina, a scris pe Facebook Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

Persoana a cumpărat un bax de apă, o sticlă de ulei și o pungă de zahăr și le-a dus la centrul de donații.

„Un bax de apă, o sticlă de ulei și o pungă de zahăr – pentru mulți nu înseamnă mare lucru. Însă această fotografie spune cu totul altceva. Alimentele au fost donate la centrul din Piața Amzei de o persoană fără adăpost din Capitală. Personalul de la centru nu a vrut să primească micul ajutor umanitar și i-au înapoiat banii pentru produse. Bărbatul i-a refuzat vehement. A insistat să doneze alimentele, aportul său modest la această criză umanitară din Ucraina”, a scris Armand pe Facebook.

„Iată o lecție de solidaritate cum eu n-am mai văzut. Mulțumim celor care au adus ajutoare la cortul de colectare al donațiilor de la Piața Amzei. Refugiații au nevoie de noi în aceste momente dificile, iar sprijinul umanitar, sub orice formă, este binevenit. PS: Colegii mei l-au ajutat pe domnul respectiv să meargă la centrele sociale DGASPC Sector 1 pentru cazare și mâncare”, a mai spus ea.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.