Un oltean a fost mutilat de un taur lăsat liber. Animalul a speriat toată comuna

Foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Topana (Olt), a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un taur lăsat liber prin localitate.

Bărbatul a suferit mai multe fracturi – de mandibulă, de coaste, de coloană vertebrală -, dar și o plagă la nivelul mâinii drepte.

Taurul furios, care are aproximativ 700 de kilograme, este faimos în tot satul, localnicii fiind foarte speriați de acesta.

„Polițiştii din localitate au mai fost sesizaţi cu privire la respectivul animal, aspectele sesizate au fost verificate, iar acolo unde acestea s-au confirmat proprietarul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61 din 1991”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, citat de Digi24.

Și primarul din Topana e supărat foc pe taurul agresiv:

”Animalul respectiv este un pericol public şi proprietarul îl lasă liber. I-am pus în vedere să îl închidă, dar nu vrea. Poliţia i-a dat amendă de trei ori. Taurul este neînregistrat, necrotaliat, este liber şi nu poate nimeni să pună mâna pe el. Nu ia nimeni nicio măsură. Am sunat la DSV şi au spus că ei nu se bagă, la ISU nu există competenţe. Vom merge vineri şi la prefect să vedem ce putem face”, a spus edilul comunei Topana, din judeţul Olt.