Stat Islamic ameninţă deschis încă un stat european. ”Următorul obiectiv este Italia”

După Spania și Rusia, un nou stat european este amenințat cu atacuri teroriste de către membrii grupării teroriste Stat Islamic.

Potrivit cotidianului de limbă italiană La Repubblica, jihadiștii ar fi postat pe aplicația de mesagerie Telegram un scurt anunț. ”Următorul obiectiv este Italia”, a amenințat ISIS.

Italia a primit amenințări directe încă din aprilie 2016, când militanții Stat Islmic au dat de înțeles că Roma este printre țintele lor cele mai importante.

”Când va veni marea maree vor fi cucerite Bagdadul, Damascul, Ierusalimul, Ammanul, Constantinopolul, Teheranul și Roma”, a spus la acea vreme purtătorul de cuvânt al ISIS, Abu Hassan al-Muhajir.

Autoritățile italiene au anunțat că nu au existat ”elemente concrete noi de alarmă”, dar au adăugat că sunt mereu vigilenți în ceea ce privește monitorizarea activităților teroriste.

14 morţi la Barcelona şi Cambrils

Anunţul ISIS vine la câteva zile după ce gruparea teroristă a revendicat atentatele produse în Spania.

14 oameni și-au pierdut viața și zeci au fost rănite după două atacuri teroriste produse în această săptămână în Barcelona și în Cambrils. 13 dintre victime au murit după ce o furgonetă a intrat în viteză în mulțimea din Las Ramblas, vestita zona turistică din Barcelona. Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

5 suspecți au fost uciși de poliție în Cambrils, orășel din apropierea Barcelonei, după ce o altă mașină a ucis o persoană și a rănit șase.

Principalul suspect pentru atentatul din Barcelona, Moussa Oukabir, se numără printre cei uciși în Cambrils, confirmă poliția spaniolă, citată de BBC.

Patru alte persoane au fost arestate, iar un suspect este încă de negăsit.

Printre cei răniţi se numără şi trei români. Doi dintre ei au fost externaţi. „Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu. A treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetățeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.