Primul serviciu de car sharing din România se extinde. Cât costă să închiriezi un BMW electric

BMW i3
BMW i3

La finalul anului 2015, se lansa la Cluj serviciul de car sharing GetPony, primul din România. Începând de luna aceasta, serviciul s-a extins și în Capitală. Primele două modele electrice BMW i3 sunt deja în București, în cartierul Cosmopolis.

Mașinile pot fi accesate prin aplicația de smartphone GetPony. De asemenea, mașinile sunt deblocate și se deschid doar prin intermediul aplicației.

Serviciul GetPony are în 5.000 de utilizatori în Cluj. Acolo există deja o flotă de 85 de mașini și se poate alege din modele Mini One, BMW i3, Smart și VW Up!. Prețurile diferă în funcție de planul tarifar ales. De exemplu, dacă alegeți un SMART, plătiți 1 leu pe minut, 50 de lei pentru o oră și 230 de lei pe zi.

Dacă vreți un BMW i3 plătiți 3,50 de lei pe minut, 35 de lei pe oră și 350 de lei pe zi. De asemenea, mai există și un plan tarifar dinamic, mai avantajos, iar cei care folosesc des acest sistem de car sharing pot primi discount-uri de până la 30%.

Acestea pot fi ridicate de pe stradă și returnate într-o anumită arie. Potrivit reprezentanților serviciului, la Cluj, orice utilizator se află la mai puțin de 5 minute depărtare de un automobil GetPony.

Utilizatorii trebuie să aibă un permis de conducere de minim un an. Membrii care au sub 23 de ani plătesc suplimentar la fiecare cursă o sumă fixă de 2.5 lei. În prețul închirierii mașinii sunt incluse atât asigurările, cât și carburantul sau încărcarea bateriilor, în cazul mașinilor electrice.

Fiecare user care folosește mașina dă un rating despre starea automobilului, precizează în aplicație dacă vede lovituri sau dacă e murdar la interior. În fiecare mașină este și un card, iar dacă alimentează sau dacă o spală primesc minute gratuite.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.