Un nou film arată momentul exploziei din Beirut. Imagini 4K, redate cu încetinitorul

explozie beirut
Foto: Captură YouTube

Un nou film, realizat la o rezoluție 4K, surprinde explozia depozitului de nitrat de amoniu din Beirut, capitala Libanului.

Când imaginile sunt redate cu încetinitorul este foarte vizibilă unda de șoc ce a pornit din port și s-a deplasat apoi de-a lungul orașului.

Potrivit newsflare.com, imaginile au fost filmate cu un iPhone de Agoston Nemeth, un psihoterapeut în vârstă de 42 de ani originar din Budapesta, Ungaria.

Filmarea a fost realizată de la balconul locuinței sale, aflată la etajul 13 al unui bloc situat la doar 850 de metri de locul exploziei.

„În acea seară am auzit zgomot ca de artificii. Nu e ceva neobișnuit în Liban, însă era atât de intens, atât de puternic, încât am ieșit pe balcon. Am văzut flăcări într-un depozit din port. Era aproximativ 5.40 seara și am ieșit să facă niște fotografii de la balcon. Credeam că pompierii vor ajunge curând și voiam să îi filmez când vin și sting focul. Mi-am lăsat telefonul afară pe terasă și l-am lăsat să înregistreze”, a povestit el pentru sursa citată.

„La 6 seara aveam o ședință de psihoterapie cu un client. La 5 minute de la începerea ședinței, am auzit o explozie și mai mare. Am observat că focul era mai mare, așa că i-am spus clientului să rămână înăuntru și m-am dus să mă uit. Eram tot mai îngrijorat. Am ieșit cu camera de filmat și am observat că focul era tot mai mare, erau flăcări uriașe, și dintr-o dată s-a produs o explozie – boom”, a continuat el.

„Nu știu dacă am sărit sau dacă unda de șoc m-a împins, dar m-am trezit pe podea. Nu știu cât timp a trecut. Am văzut geamuri sparte și oameni țipând. M-am uitat în jur și am văzut un nor portocaliu uriaș deasupra mea. Apoi m-am ridicat ca să mai fac poze și să filmez. Nu știam dacă blocul se va prăbuși. La scurt timp m-a sunat logodnica mea – ea se afla la 4 sau 5 kilometri distanță, dar și ea a simțit explozia (…) După explozie am văzut că apartamentul era complet distrus: hainele, cărțile, patul, mobila, totul era amestecat cu cioburi”, a mai relatat Nemeth.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.