Un nou caz de sclavie la o stână din România. 6 persoane erau forțate să muncească și să trăiască în mizerie

sclavie covasna

Foto: Poliția Română

Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au descoperit 6 persoane care erau ținute cu forța la o stână din județul Covasna, unde erau obligate să muncească și să trăiască în condiții mizerabile.

La data de 16 octombrie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au realizat 9 percheziții domiciliare în județele Covasna și Brașov într-un dosar de trafic de persoane, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei persoane cu vârste de 23, 38 și 47 de ani au recrutat 6 victime din zona gărilor din Brașov și București. Victimele au fost induse în eroare, profitându-se de starea lor de vulnerabilitate. Persoanele au fost aduse la stâna din Covasna a inculpaților, unde au fost exploatate prin muncă.

Foto: Poliția Română
Foto: Poliția Română

„Pentru a îngrădi libertatea de mișcare a victimelor și a le împiedica să fugă, persoanele cercetate ar fi exercitat asupra lor acte de constrângere fizică și psihică. Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Foto: Poliția Română
Foto: Poliția Română

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version