Un nou caz de sclavie la o stână din România. 6 persoane erau forțate să muncească și să trăiască în mizerie

sclavie covasna
Foto: Poliția Română

Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au descoperit 6 persoane care erau ținute cu forța la o stână din județul Covasna, unde erau obligate să muncească și să trăiască în condiții mizerabile.

La data de 16 octombrie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au realizat 9 percheziții domiciliare în județele Covasna și Brașov într-un dosar de trafic de persoane, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei persoane cu vârste de 23, 38 și 47 de ani au recrutat 6 victime din zona gărilor din Brașov și București. Victimele au fost induse în eroare, profitându-se de starea lor de vulnerabilitate. Persoanele au fost aduse la stâna din Covasna a inculpaților, unde au fost exploatate prin muncă.

sclavie covasna
Foto: Poliția Română
sclavie covasna
Foto: Poliția Română

„Pentru a îngrădi libertatea de mișcare a victimelor și a le împiedica să fugă, persoanele cercetate ar fi exercitat asupra lor acte de constrângere fizică și psihică. Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

sclavie covasna
Foto: Poliția Română
sclavie covasna
Foto: Poliția Română

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.