Un nou capitol în explorarea cosmosului: prima rachetă privată în spațiu

primul_zbor_privat_in_spatiu

Compania americană SpaceX a lansat astăzi racheta Falcon 9 și capsula Dragon spre Stația Spațială Internațională, devenind astfel prima organizație privată din lume care a reușit să trimită în spațiu o rachetă.

Amânată de mai multe ori din cauza unor probleme la unul dintre motoare, lansarea rachetei Falcon 9 a avut loc astăzi la Cape Canaveral, Florida. Misiunea rachetei este de a duce la Stația Spațială Internațională capsula Dragon, ce conține materiale – aparatură tehnică și mâncare – necesare astronauților de pe SSI.

Speranța tuturor este ca Dragon să reușească să se conecteze la Stația Spațială Internațională, proces ce ar trebui să aibă loc pe 26 mai. Dacă totul merge conform planului, capsula Dragon ar trebui să fie recuperată din Oceanul Pacific pe 31 mai.

Însă cea mai mare miză a misiunii este de a arăta că, pe viitor, industria privată americană va putea trimite astronauți la Stația Spațială Internațională. După ce anul trecut NASA și-a retras toate navetele – Discovery, Endeavour și Atlantis, Statele Unite sunt dependente de capsulele ruseşti Soyuz pentru a-și trimite astronauții în spațiu.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.