Un nou aur olimpic pentru România la JO de la Paris

Foto: Captură video Agerpres / YouTube

Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache au câștigat medalia de aur la canotaj la proba de două vâsle masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cei doi sportivi români nu erau favoriți la titlul olimpic. În urmă cu 3 ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ei s-au clasat pe locul 9.

Acum, ei au condus aproape toată cursa și au reușit să treacă primii linia de sosire. Pe locul 2 s-a clasat echipajul olandez, iar pe trei echipajul din Irlanda.

„Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024
💙💛❤️ Rezultat istoric pentru barca de dublu vâsle a băieților! Florin Enache și Andrei Cornea au câștigat AUR olimpic, cu 6:12.58!
Minunile românilor pe apa de la Vaires sur Marne continuă, cursă de poveste a campionilor europeni care au ”murit” pentru o medalie olimpică. Enache și Cornea au respectat tactica antrenorilor Antonio Colamonici și Cosmin Boguș, responsabilul bărcii și au câștigat!
Felicitări!”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Aceasta este a doua medalie pe care România o obține la canotaj la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce tot astăzi Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat medalia de argint la proba dublu vâsle feminin.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version