Un nevăzător a reușit să obțină permis de conducere. Situația a fost reclamată de soție

FOTO: JacksonDavid/Pixabay.com
FOTO: JacksonDavid/Pixabay.com

Doi arădeni, care au fost căsătoriți, sunt acum judecați pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Aceștia sunt acuzați că au măsluit analizele oftalmologice astfel încât bărbatul, care avea probleme de vedere, să își poată reînoi permisul de conducere, potrivit ebihoreanul.ro.

Întreaga situație a fost dezvăluită după ce soții au divorțat, iar femeia a decis să le spună procurorilor cum s-a întâmplat totul.

Povestea a început în 2018. Bărbatul a avut o ofertă de a se angaja ca șofer la o firmă de curierat din Elveția, însă trebuie să-și reînoiască permisul de conducere. Problema era că suferea de o problemă gravă de vedere și avea chiar și legitimație de nevăzător și își depusese dosar pentru a se pensiona din motive medicale.

Femeia s-a decis să-l ajute. A completat cu numele ei formularul, a obținut avizul favorabil, pe baza controalelor sale medicale și apoi a șters numele și l-a trecut pe al soțului.

Procurorii au cerut o expertiză grafologică care arată că scrisul de pe document este al femeii și nu al fostului soț. Bărbatul a susținut că „scrisul pare al soției”, dar a negat că ar fi măsluit fișa de consultație. „Fosta sa soție a venit cu propunerea că în schimbul sumei de 1.000 lei va obține, într-un mod cunoscut numai de ea, rezultatul favorabil necesar reînnoirii permisului de conducere”, a declarat orădeanul în faţa anchetatorilor.