Un nepot al fostului președinte Traian Băsescu va sta trei ani la pușcărie

Dragoș Băsescu (stânga). Foto: Captură România TV
Dragoș Băsescu (stânga). Foto: Captură România TV

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Dragoș Băsescu este fiul lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, condamnat la rândul său, definitiv, în iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Cum tatăl său a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă în septembrie 2017, Dragoș Băsescu va intra cât mai curând după gratii, tot în urma unui dosar pentru trafic de influență.

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în octombrie 2015, împreună cu omul de afaceri Ciprian Nistor. Acesta din urmă și-a recunoscut faptele, iar în septembrie 2016 a fost condamnat la trei ani închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului DNA, în martie 2014, Dragoș Băsescu și Ciprian Nistor i-au cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunţător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, dar şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

”Inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni (…) Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.