Un mort ar fi fost furat pentru ajutorul de înmormântare: „L-am cărat cu mașina mea, așa cum am putut”

O femeie din Huși a depus la poliție o plângere penală împotriva unui bărbat pe care îl acuză că a furat un cadavru de la morgă, pentru a primi ajutorul de înmormântare, potrivit VremeaNouă.ro.

Potrivit jurnaliștilor locali, bărbatul care a decedat ar fi fost declarat „mortul nimănui”, iar atunci când trăia nu se interesa de el nimeni, iar soția sa se separare de el de câțiva ani și nu mai stăteau împreună.

Bărbatul care a murit avea 52 de ani, iar trupul său se afla la morgă. Marin Lila, un bărbat în vârstă de 37 de ani a luat corpul de la morgă și spune că a vrut să facă o faptă creștinească.

„După ce că m-am dus să scot mortul de la morgă, m-am chinuit, l-am cărat cu mașina mea, așa cum am putut, soția și fratele ei m-au acuzat că am furat cadavrul. Acum am plângere penală de la ei”, a declarat Marin Lila.

Marin Lila a dezvăluit și cum a reușit să ia corpul de la morgă, deși nu era rudă: „Eu nu puteam să scot mortul de acolo, dar mi s-a spus că dacă aduc o rudă, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am căutat pe nepotul lui, unul Iorga și l-am dus acolo. Acesta a semnat că nu vrem necropsie, că știm de ce boală a murit și vrem doar să îl luăm așa. S-au făcut actele și ni l-au dat. Le-am spus că nu am mașină mai mare, dar îl duc așa, cum pot, în mașina mea, mică. Am legat sicriul, ca să nu cadă, normal”.

Trupul persoanei decedate a fost depus la capela din Huși, iar de acolo a început scandalul.

„Fratele soției m-a acuzat că am furat mortul, ca să încasez ajutorul de înmormântare”, a mai spus bărbatul, care este așteptat duminică la poliție pentru explicații. Ajutorul de înmormântare este în valoare de 5.000 de lei.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.