Un mort a câștigat alegerile în SUA

dennis hof
Dennis Hof. Foto: Daniel Dacumos / Wikimedia Commons / robotgoboom / Flickr

Deși era mort de 3 săptămâni, republicanul Dennis Hof, în vârstă de 72 de ani la momentul morții, a învins-o pe contracandidata democrată Lesia Romanov la alegerile pentru obținerea unui mandat în forul legislativ al statului Nevada, SUA, relatează Reuters.

În ciuda faptului că murise în data de 16 octombrie, Dennis Hof a obținut 68% din voturile electoratului.

După ce a murit, numele său nu a fost înlocuit de pe buletinele de vot, însă în secțiile de votare erau afișe care îi informau pe votanți că Dennis Hof a decedat. Potrivit oficialilor statului Nevada, locul obținut în forul legislativ de Dennis Hof va fi ocupat de un alt republican.

Dennis Hof, care se prezenta pe sine drept un „proxenet american”, era proprietarul mai multor cluburi de striptease, precum și al mai multor bordeluri (Nevada este singurul stat american unde prostituția este legală în anumite zone). Hof își spunea „Trump din Pahrump”, după numele orașul din Nevada în care locuia.

Hof a murit în somn la ferma sa Love Ranch din Crystal, Nevada, după ce cu o noapte înainte își sărbătorise ziua de naștere (împinise 72 de ani). Chuck Muth, managerul său de campanie, a spus că Hof a avut parte de „petrecerea vieții lui” în acea noapte.

https://www.youtube.com/watch?v=VR4UBVEaKYM

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.