Un monolit metalic misterios a apărut pe un deal, în România. Primarul: Niște adolescenți extratereștri

Un monolit metalic a fost amplasat pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamț, într-o zonă unde se afla și cetatea dacică Petrodava. Potrivit jurnaliștilor de la ZiarPiatraNeamt.ro, monolitul a dispărut pe 1 decembrie, după ce a stat 4 zile în locul respectiv.

Avea 3 metri și era acoperit de semne circulare, care par a fi făcute un un flex. Povestea seamănă cu cea a monolitului metalic care a dispărut la 10 zile de la descoperire în mijlocul deșertului, în statul american Utah.

Povestea monolitului din Piatra Neamț a ajuns și în presa de peste Ocean. Radioul public american NPR îl citează pe primarul din Piatra Neamț. „Presupunerea mea este că niște adolescenți extratereștri, obrăznicuți și teribiliști, au plecat de-acasă cu OZN-ul părinților și au început să planteze monoliți metalici prin lume. Mai întâi în Utah și apoi la Piatra Neamț. Sunt onorat că au ales orașul nostru”, a precizat Andrei Carabelea, primarul din Piatra Neamț.

Jurnalistul Robert Iosub spune că persoana care a făcut monolitul pare „un sudor local de slabă calitate”.

Monolitul din Utah pare să aibă ca inspirație filmul „2001: O odisee spațială”, din 1968, în regia lui Stanley Kubrick. În filmul care se bazează pe romanul lui Arthur C. Clarke apare un monolit extraterestru, un simbol recurent care pare să aibă un rol în evoluția speciei umane.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.