Un ministru din Germania și-a dat demisia deoarece a plecat în vacanță după inundațiile ce au ucis 170 de oameni

anne spiegel

Foto: Anne Spiegel (Wikipedia.org)

Ministrul Familiei din Germania, Anne Spiegel, a decis să își dea demisia din funcție în urma controversei apărute după ce anul trecut ea a plecat în concediu imediat după inundațiile devastatoare din această țară, în care au murit peste 170 de oameni, relatează Reuters.

La acea dată, ea ocupa o funcție publică exact în statul unde s-au produs inundațiile. Spiegel face parte din partidul ecologist Alianța 90 / Verzii.

„Astăzi, ca urmare a presiunii politice, am decis să îmi dau demisia din funcția de ministru federal al Familiei. Fac acest lucru pentru a nu aduce prejudicii ministerului, care trebuie să facă față acum unor mari provocări politice”, a declarat ea.

Duminică, Anne Spiegel și-a cerut scuze deoarece la scurt timp după inundațiile din 2021 care au lovit Germania ea și-a luat o vacanță de 4 săptămâni împreună cu familia sa.

La acea dată Spiegel era ministrul Mediului în regiunea Rhineland-Palatinate, puternic afectată de inundațiile care au ucis peste 170 de oameni în întreaga țară. Acestea au fost cele mai grave inundații din Germania din ultimele 6 decenii.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version