Un ministru din Germania și-a dat demisia deoarece a plecat în vacanță după inundațiile ce au ucis 170 de oameni

anne spiegel
Foto: Anne Spiegel (Wikipedia.org)

Ministrul Familiei din Germania, Anne Spiegel, a decis să își dea demisia din funcție în urma controversei apărute după ce anul trecut ea a plecat în concediu imediat după inundațiile devastatoare din această țară, în care au murit peste 170 de oameni, relatează Reuters.

La acea dată, ea ocupa o funcție publică exact în statul unde s-au produs inundațiile. Spiegel face parte din partidul ecologist Alianța 90 / Verzii.

„Astăzi, ca urmare a presiunii politice, am decis să îmi dau demisia din funcția de ministru federal al Familiei. Fac acest lucru pentru a nu aduce prejudicii ministerului, care trebuie să facă față acum unor mari provocări politice”, a declarat ea.

Duminică, Anne Spiegel și-a cerut scuze deoarece la scurt timp după inundațiile din 2021 care au lovit Germania ea și-a luat o vacanță de 4 săptămâni împreună cu familia sa.

La acea dată Spiegel era ministrul Mediului în regiunea Rhineland-Palatinate, puternic afectată de inundațiile care au ucis peste 170 de oameni în întreaga țară. Acestea au fost cele mai grave inundații din Germania din ultimele 6 decenii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.