Un ministru a transmis live o conferință cu filtrul „Pisică” activat din greșeală

Foto: Captură Facebook via The Indian Express

Un politician din Pakistan a transmis în direct pe Facebook o conferință de presă având activat, din greșeală, filtrul „Pisică”, relatează „The Telegraph”. Astfel, câțiva dintre cei prezenți la eveniment au putut fi văzuți purtând urechi și mustăți virtuale.

Se pare că „de vină” pentru activarea filtrului este un membru din echipa care se ocupă de social media a ministrului regional Shaukat Yousafzai.

Imaginile cu ministrul și alți doi politicieni de lângă el purtând urechi roz și mustăți de pisică în timp ce vorbeau cu jurnaliștii s-au viralizat rapid în mediul online.

Transmisia live de pe Facebook a continuat cu mustăți și urechi, deși mai mulți internauți le-au atras atenția celor responsabili de video că au aplicat filtrul „Pisică”.

La câteva minute după terminarea conferinței, videoclipul a fost șters de pe pagina de Facebook a partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), care se află la putere în provincia Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan.

Yousafzai a confirmat incidentul și a declarat pentru agenția de presă AFP că s-a întâmplat din greșeală.

„Filtrul „Pisică” a fost pornit din greșeală. Haideți să nu luăm totul așa în serios”, a spus Yousafzai.

„N-am fost doar eu. Alți doi politicieni care stăteau lângă mine au fost prinși și ei de filtrul „Pisică””, a glumit el.

Într-un comunicat de presă emis de echipa de social media a partidului PTI, aceasta a transmis că incidentul s-a produs printr-o „eroare umană”.

„Au fost luate toate măsurile necesare pentru a evita astfel de incidente în viitor”, se mai arată în comunicat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.