Un ministru a fost demis. Ce i-a reproșat Cîțu

FOTO: Radu Badoiu/Gov.ro
FOTO: Radu Badoiu/Gov.ro

Premierul Florin Cîțu l-a anunțat pe Alexandru Nazare, înaintea șendinței de Guvern, că nu va mai fi ministru de Finanțe. Primul ministru a spus că i-a înaintat deja președintelui Klaus Iohannis propunerea ca el să fie ministrul interimar la Finanțe până la numirea unei alte persoane.

Florin Cîțu i-a reproșat lui Nazare „întârzierea unor proiecte importante, unele dintre ele implementate prin fonduri europene”.

Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că, în calitate de preşedinte al PNL, este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali şi nu consideră că este necesară remanierea vreunui ministru al partidului. El a adăugat că, în mod normal, acordul coaliţiei şi actul adiţional la acest document convenit în urma revocării lui Vlad Voiculescu din Guvern trebuie respectat.

„Din punctul de vedere al PNL, eu, ca preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor PNL şi consider că nu este necesară remanierea niciunui ministru al PNL”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament, dacă la şedinţa coaliţiei au fost vicepremieri sau lideri ai coaliţiei care au vorbit despre intenţia premierului Cîţu de a remania anumiţi miniştri.

Premierul Cîțu ar lua în calcul o remaniere guvernamentală în următoare perioadă. Pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează alte patru nume, două de la PNL și două de la USR PLUS.

Printre aceștia ar fi Adrian Oros, de la Agricultură, Claudiu Năsui, de la Economie sau Ioana Mihăilă, de la Sănătate.