Un militar român și-a pierdut viața într-o nouă explozie care a avut loc în Kabul

FOTO: :ArmyAmber/Pixabay.com
FOTO: :ArmyAmber/Pixabay.com

Un militar român a fost ucis într-un atac terorist care a avut loc în această dimineață în Kabul, Afganistan. O explozie puternică a avut loc în centrul capitalei, în apropierea cartierului general al NATO și a unor birouri guvernamentale. 10 oameni și-ar fi pierdut viața și zeci de persoane au fost rănite.

La scurt timp, explozia a fost revendicată de militanții talibani. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

SUA și talibanii se află în această perioadă într-un proces de negocieri în urma cărora americanii ar urma să decidă retragerea trupelor armate din Afganistan.

În urmă cu trei zile, un tractor încărcat cu explozibili a fost detonat lângă o zonă cu mai multe reprezentanțe diplomatice, printre care și ambasada României. Imediat, mai mulți talibani au pătruns în complex și a avut loc un schimb de focuri care a durat câteva ore. În urma acestor confruntări un soldat a murit și altul a fost rănit. Au murit 20 de oameni și 150 au fost răniți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.