Un militar a murit în timpul pregătirilor de 1 Decembrie

militar mort alba iulia 1 decembrie tanc
Foto: alba24.ro

Un subofițer a murit electrocutat în gara din Alba Iulia, în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie, anunță presa locală.

Bărbatul s-a urcat pe un tanc Ghepard și a atins firele de înaltă tensiune din gară, relatează „Ziarul Unirea”.

Tancurile erau aduse din Turda, iar militarul le însoțise la Alba Iulia.

”Bărbatul a ieșit din tanc și a început să asambleze o antenă. În acel moment a atins firele de înaltă tensiune, s-a produs o flamă și o bubuitură iar bărbatul a căzut pe tanc”, a declarat un martor ocular pentru „Ziarul Unirea”.

Într-un film publicat de „Ziarul Unirea” apar mai mulți militari care strigă disperați „Opriți curentul!”.

Surse de la fața locului au declarat pentru publicația locală alba24.ro că în mod normal linia de curent a căii ferate ar fi trebuit să fi fost scoasă de sub tensiune în acel moment.

„Am văzut când s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă”, a povestit un martor pentru alba24.ro.

Ancheta a fost preluată acum de MApN.

Ministerul Apărării Naționale a transmis printr-un comunicat de presă că bărbatul făcea parte din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda.

El executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la ceremonia militară de 1 Decembrie.

„Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, se mai arată în comunicatul de presă.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului, și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.