Un miliardar german a donat o avere unei Universități din România

Hasso Plattner. Foto: Youtube

Institutul Hasso Plattner din Postdam, înființat și finanțat de miliardarul german Hasso Plattner, a donat 4,2 milioane de euro Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Suma va acoperi mai multe proiecte de cercetare și bursele studenților români care vor studia la Institutul Hasso Plattner.

Începând cu anul 2019, tinerii cercetători vor beneficia de burse începând de la 10.000 de euro, în timp ce studenții vor primi burse de 5.000 de euro pe an.

Plattner a ales Universitatea din Sibiu deoarece are ”rădăcini” în România. Miliardarul german este președintele Consiliului de Administrație al gigantului IT SAP, după ce a fost, multă vreme, președintele companiei.

”Un mare câştig va fi acela că vom include în activităţile noastre grupuri de studenţi, companiile şi partenerii care fac cercetare-dezvoltare din Sibiu, astfel încât să creăm produse inovative şi pe acest lucru ne bazăm, că va exista un interes deosebit atât din partea cercetătorilor, cât şi din partea cadrelor didactice”, a declarat Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Potrivit rectorului, aceasta este cea mai mare donație către o instituție de învățământ superior din România din ultimii 30 de ani.

Averea sa se ridică la aproximativ 14 miliarde de euro.

Pe lângă donațiile frecvente pe care le face în domeniul științei, Plattner deține mai multe cluburi de golf în America de Sud și Statele Unite, dar și echipa de hochei San Jose Sharks.