Un MiG21 românesc s-a prăbușit în Constanța. Elicopterul care îl căuta a dispărut și el de pe radar

mig 21 lancer
Foto: Cristian Ghe. / Mircea87 / Wikipedia

UPDATE. Și pilotul avionului MiG 21 a murit. În total, 8 militari și-au pierdut viața în cele două accidente aviatice.

UPDATE. Un avion MiG 21 LanceR al Armatei Române s-a prăbușit în această seară în județul Constanța. Elicopterul pornit în căutarea pilotului și a aeronavei s-a prăbușit și el. Toți cei 7 militari aflați în elicopter au murit. Inițial s-a crezut că în elicopter se aflau 5 militari, însă la fața locului au fost descoperite 7 trupuri neînsuflețite.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Aeronava prăbușită a fost descoperită, însă nu sunt informații până acum despre pilot.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Primele imagini de la locul prăbușirii avionului MiG al Armatei Române

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut și el legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din șapte militari, a fost în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului. Toți cei 7 militari au murit | VIDEO

„Elicopterul a fost găsit la 11 kilometri de aerodrom, prăbușit. Niciunul dintre membrii echipajului nu a supraviețuit”, a declarat la postul de televiziune Digi 24 Constantin Spînu, purtător de cuvânt al MApN.

Cristian Bărhălescu, martor la accident, a povestit la Digi 24 că a văzut incendiul care probabil a rezultat după prăbușirea MiG-ului. Mai multe salvări erau la fața locului. La scurt timp după ce a văzut această scenă el a auzit, în apropiere, o explozie foarte puternică, despre care spune că ar fi putut fi cauzată de prăbușirea elicopterului.

Foto: Cristian Ghe. / Mircea87 / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.