Un medicament ar putea trata simptomele coronavirusului

FOTO: _freakwave_ /Pixabay.com
FOTO: _freakwave_ /Pixabay.com

Acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, în prima zi a săptămânii, cu 4% după ce un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că un medicament creat de această firmă de biotehnologie ar putea ajuta în tratarea simptomelor care apar în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit CNN.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat director general adjunct la OMS, Bruce Aylward, în timpul unei conferințe pe care a susținut-o la Beijing.

Mai multe studii clinice cu acest medicament sunt în desfășurare, iar rezultatele ar putea fi disponibile în câteva săptămâni. Reprezentanții companiei americane au anunțat că deja colaborează cu specialiști chinezi pentru acest studiu clinic.

Un purtător de cuvânt al Gilead Sciences a spus că există două studii. Unul este asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției. Primele rezultate ar urma să apară în aprilie.

Remdesivir e un medicament experimental care a fost folosit și pentru tratarea Ebola. De asemenea, compania a mai spus că, în urmă cu câteva săptămână același medicament a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), două alte coronavirusuri.

China a anunțat marți 71 de noi decese din cauza infectării cu noul coronavirus, denumit COVID-19. Este cel mai scăzut bilanț pe care autoritățile chineze l-au prezentat zilnic de peste două săptămâni. Numărul de decese la nivel național a ajuns la 2.663 de persoane.

Numărul de decese în toată lumea a ajuns la 2.700 și la 80.150 de oameni infectați. După China, cea mai gravă situație este în Coreea de Sud, unde, de exemplu, într-o singură zi, au fost înregistrate 231 de cazuri noi de îmbolnăvire. În total, în Coreea de Sud sunt 839 de cazuri.

Atenția s-a mutat spre Italia, care este cel mai grav afectată dintre toate țările europene. Potrivit datelor anunțate de autoritățile sanitare din Peninsulă, au murit șapte oameni și sunt peste 230 de bolnavi. De asemenea, 11 localități sunt în carantină.

Premierul interimar Ludovic Orban a spus că în localitățile izolate trăiesc aproximativ 8.000 de români, iar în cele două regiuni cu probleme, Lombardia și Veneto, ar fi în jur de 200.000 de români. Deocamdată niciun român din Italia nu a fost infectat cu noul coronavirus. Singurii români care au avut probleme sunt doi angajați de pe vasul de croazieră Princess Diamond, care a fost blocat și băgat în carantină într-un port din Japonia. Cei doi români sunt internați într-un spital din Japonia.

FOTO: _freakwave_ /Pixabay.com