Un medic român, acuzat de DNA că a luat 36.000 de euro șpagă în doar 5 săptămâni

casa județeană de pensii bihor
Casa Județeană de Pensii Bihor. Sursa: cjpensiibihor.ro

Un medic primar din județul Bihor este acuzat de procurorii DNA că a luat, în doar 25 de zile lucrătoare, șpagă în valoare de peste 36.000 de euro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Vasile Sălăjan, medic primar – șef Serviciu expertiză medicală în cadrul Casei Județene de Pensii Bihor.

El este acuzat de de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 de zile lucrătoare), medicul ar fi primit, în mod direct și prin intermediar, de la 491 de pacienți, suma totală de 90.370 lei (aproximativ 18.500 de euro), 17.760 de euro și alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacității de muncă.

În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 de acțiuni și un imobil.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.