Un medic operează de 9 ani fără autorizație. „Au existat victime”

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Un medic oftamolog din Cluj-Napoca a operat fără autorizație timp de 9 ani. Cel care a denunțat cazul este deputatul USR Emanuel Ungureanu, care spune că au existat și victime în urma intervențiilor chirurgicale și că va depune plângere la Parchet.

Potrivit Adevarul.ro, soțul medicului, chirurgul oftalmolog Marius Nistor, era cel care îi asigura poziția și o ținea pe lista de rezidenți la Spitalul Clinic Căi Ferate pe motiv că îi coordonează rezidențiatul. Conducerea spitalului nu știa despre aceste lucruri.

Pe de altă parte, soțul medicului Crina Nistor spune că a existat un acord verbal, iar soția sa a operat alături de el și nu singură, pentru că este rezidentă.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au precizat că „în perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”.

„Au fost și victime. Voi depune o sesizare la Parchet pentru că sunt persoane care mi-au spus că au fost mutilate de acest cuplu”, a spus Emanuel Ungureanu la Digi24.

La începutul anului, a fost descoperită o femeie fără Bacalaureat care a lucrat la Secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov timp de 10 ani, în baza unei diplome false.

La scurt timp a fost demascat și un fals medic plastician italian. Sub un alt nume și cu diplome falsificate, acesta a reușit să convingă mai multe clinici particulare să-i închirieze spații pentru a face operații.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.