Un medic i-a cerut unui bătăuș două fapte bune pentru a-l ierta. Reacția agresorului

Medicul Daniel Rusu FOTO: Ziarul de Iași
Medicul Daniel Rusu FOTO: Ziarul de Iași

Un medic anestezist din Iași a decis să-l ierte pe un bărbat care în urmă cu 3 ani l-a lovit cu pumnul într-o stație de autobuz. Medicul anestezist Daniel Rusu, de la Spitalul Regional de Oncologie Iași, a fost lovit de Iulian Cosmei, care în trecut a făcut box de performanță.

Medicul i-a cerut agresorului, în timpul procesului de la Judecătoria Iași, să ajute două persoane bolnave pentru a-l ierta.

Astfel, inculpatul a donat 1.000 de euro unei tinere de 18 ani, care a rămas imobilizată la pat în urma unui accident rutier. De asemenea, îi va oferi încă 1.000 de euro unui medic rezident, diagnosticat cu o tumoră cerebrală.

Instanța urmează să se pronunțe în acest caz pe data de 21 decembrie.

Agresiunea a avut loc în luna august 2015. Daniel Rusu vorbea la telefon și se afla în stația de autobuz de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Iulian Cosmei a coborât nervos din mașină și l-a lovit cu pumnul în față pentru că nu s-ar fi dat din calea automobilului care încerca să se strecoare printre pietoni.

Iulian Cosmei ar fi plecat și s-a întors după 10 minute să vadă în ce stare se află medicul. Apoi și-a cerut scuze și a spus că era nervos.

Victima a ajuns la spital cu mai multe fracturi la nivelul feței și a suferit multiple intervenții chirurgicale. A fost diagnosticat, printre altele, cu fractură cominutivă perete anterior și lateral sinus maxilar drept, fractură orbită dreaptă și arcadă zigomatică dreaptă.

Medicul a spus că era în stație, cu spatele, și nu l-a auzit. Acesta a mai declarat că va merge cu procesul până la capăt, însă nu pentru a cere daune morale, ci pentru a face un gest reparator și de dreptate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.