Un medic acuzat că lua mită a fost înregistrat când se ruga: „Doamne, ferește-mă de procurori”

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Polițiști și procurori au descins la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Joi, unde au efectuat cercetări într-un dosar ce îl vizează pe medicul chirurg Gheorghe Neață. Ancheta a început după ce patru persoane au denunțat că medicul solicită bani în schimbul serviciilor medicale.

Potrivit procurorilor, medicul ar fi luat mită de 13 ori, iar în perioada 6-16 iunie 2021, din administrarea parțială a probatoriului, el a primit sume de bani și bunuri de la 9 persoane.

La percheziții au fost identificate în cabinetul său de la spital suma de 710 mii de lei, mai multe sticle de alcool, parfumuri, țigări și cafea. Există suspiciunea că acestea proveneau din infracțiunea de luare de mită. Gheorghe Neaţă a fost o perioadă director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi consilier judeţean din partea PNL.

Procurorii susțin într-un comunicat că medicul spunea zilnic o rugăciune în care cerea sănătate, bani și să fie ferit de procurori.

„Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori…!”, spune procurorii.

Anchetatorii mai arată că medicul avea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. „De pildă, în data de 9.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»”, se arată în comunicatul Parchetului.