Un medic a fost terorizat de cămătari

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un medic bucureștean a fost terorizat de cămătari timp de doi ani, după ce a împrumutat 2.500 de euro de la aceștia. Mai întâi le-a dat înapoi dublu, 5.000 de euro și apoi încă 29.500 de lei. Însă, cămătarii au considerat că nu e suficient și au început să-l amenințe, să le dea mai mulți bani.

Doctorul, în vârstă de 34 de ani, a fost obligat să plătească câte 1.250 de euro pe săptămână, fiind intimidat, după ce i s-a distrus o mașină BMW X1.

Medicul a mers la poliție. Oamenii legii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, pentru probarea activității infracționale ale unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Cel care a provocat distrugeri, la inițiativa cămătarului, în vâstă de 35 de ani, este un bărbat în vârstă de 33 de ani. Acesta ar fi scris pe mașină, cu un spray de culoare albă – „DATOR!”, iar apoi a aruncat o substanță pe autoturismul persoane vătămate, distrugând mai multe elemente de caroserie.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul de 35 de ani a fost prezentat în fața instanței și a fost arestat pentru 30 de zile. Celălalt este sub control judiciar timp de 60 de zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.