37 de cazuri confirmate în România. Un pacient e internat la terapie intensivă

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

17:34. Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie și 2 martie și prezintă simptome de pe 6 martie, a fost confirmat cu coronavirus, fiind internat la Spitalul „Victor Babeș” din București.

16.30. Autoritățile au confirmat al 36-lea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Marți noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat la secția de terapie intensivă (ATI) de la Spitalul „Victor Babeș” din București, anunță postul de televiziune Digi24.

Potrivit sursei citate, starea sa este destul de gravă.

16:05. Au fost confirmate alte trei cazuri în România:

– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic;

– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare;

– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare.

15:21. Încă un caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în Capitală. Pacientul era internat la Spitalul Universitar din București.

14:39. A fost confirmat cazul cu numărul 32 de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani, din Iasi, care a intrat în contact cu un caz confirmat în Varșovia. Era în autoizolare din data de 9 martie.

10:11. Încă un caz a fost confirmat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, internat la Iași, care a venit pe 2 martie din Italia, zona Veneției. Bărbatul s-a întors în țară pe 2 martie, din Veneția, și a prezentat simptome două zile mai târziu, iar pe 10 martie a fost internat în spital. Acum sunt confirmate 31 de cazuri în România.

Un nou caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat în această dimineață, în București. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, din București, medic la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Aceasta îl trata pe un bărbat de 60 de ani, care fusese în Israel, însă la început a ascuns că a călătorit.

Bărbatul, pensionar al MAI din 2015, care lucrează la ADP Sector 4, s-a întors pe 26 februarie din Israel, unde sunt confirmate mai multe cazuri de infecții cu COVID-19.

După ce testul a ieșit pozitiv a început o anchetă epidemiologică pentru a se stabili persoanele cu care a intrat în contact. Ieri s-a aflat că a împărțit și mărțișoare pe 2 martie la serviciu. S-a stabilit că a intrat în contact cu peste 120 de persoane. Ieri, trei persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani au fost descoperite ca fiind infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre fiul, nora și nepotul bărbatului.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că bărbatul a fost internat în spitalul „Dimitrie Gerota” pe 5 martie cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții cu coronavirus.

La câteva zile după internare, însă, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite efectuarea testului pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv.

În același caz, poliția a anunțat că a început o anchetă penală pentru infracţiunea de comunicare sau răspândire de informaţii false după ce, pe rețelele de socializare, ar fi apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie că un fost angajat MAI este confirmat cu noul virus.

„Nu putea să existe un asemenea mesaj în ziua de 7 martie având în vedere că testul cu privire la pacient a fost confirmat în seara de 9 martie. (…) Având în vedere situaţia creată, la nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire de date şi informaţii false”, a spus Bogdan Despescu, într-o declarație de presă.