Un mare combinat din România se închide temporar din cauza prețurilor uriașe la gaze și energie

chimcomplex
Sursa: chimcomplex.ro

Combinatul Chimcomplex S.A. Din Onești, județul Bacău, a anunțat că își închide temporar activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 18 august 2022.

În comunicatul transmis de combinat se menționează că motivul pentru închiderea temporară a activității e reprezentat de „prețurile în creștere la energie electrică și gaze naturale”.

„Contractele individuale de muncă ale salariaților afectați de încetarea temporară a activității se suspendă în această perioadă, aceștia urmând să primească o indemnizație de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile și contractului colectiv de muncă. Vom ține la curent investitorii în legătură cu evoluția situației”, se mai mai arată în comunicat.

Chimcomplex S.A. produce și comercializează substanțe chimice organice și anorganice. Societatea a fost înființată în anul 1954 la Borzești, Onești, în județul Bacău. După Revoluție, în 1990, combinatul a fost reorganizat ca societate pe acțiuni.

Potrivit companiei, care acum este privatizată, de la înființare au avut loc investiții succesive în producția de cloruri anorganice, solvenți , PVC, alchilamine, pesticide, polioli-polieteri, plastifianți.

La Chimcomplex lucrează aproximativ 2.000 de persoane.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.