Un maior de bronz. România a cucerit prima medalie la Jocurile Invictus

Laurențiu Șerban este un excelent atlet, participând la patru finale de atletism la Jocurile Invictus. Foto: invictusgames2017.com
Laurențiu Șerban este un excelent atlet, participând la patru finale de atletism la Jocurile Invictus. Foto: invictusgames2017.com

Maiorul Laurențiu Șerban a obținut prima medalie a României la Jocurile Invictus, o competiție sportivă la care participă militari care au fost răniți în teatrele de război.

România a debutat la Jocurile Invictus de la Toronto cu o clasare pe a treia treaptă a podiumului în proba de 1.500 de metri. Laurențiu Șerban a cucerit medalia de bronz în finala IT1 a întrecerii, trecând linia de sosire după britanicul Bruce Ekman și americanul Ben Seekel.

Șerban este căpitanul lotului României la Invictus 2017, unde militarii și veteranii din țara noastră vor participa la șapte sporturi: volei, atletism, canotaj în sală, haltere, ciclism, tir cu arcul și înot.

Laurențiu Șerban, căpitanul lotului Invictus România, a fost rănit în Afganistan în anul 2006, în timp ce își scotea colegii dintr-un transportor amfibiu blindat care fusese atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, scrie Ministerul Apărării. În 2006, a rămas fără piciorul drept şi o porţiune a mâinii stângi în timpul acelei misiuni.

Echipa României care participă la Jocurile Invictus, care au ajuns la cea de-a treia ediție, după ce au fost create în 2014 de către Prințul Harry al Marii Britanii, este compusă din 15 militari care au participat la misiuni în Irak și Afganistan.

La competiție participă militari din 17 țări, alături de debutantele România și Ucraina fiind prezente și cele 15 țări de la ediția precedentă: SUA, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Olanda, Iordania, italia, Irak, Germania, Georgia, Franța, Estonia, Danemarca, Canada, Australia și Afganistan.

Maiorul Șerban a fost prezent și în finalele de 100 de metri (locul 6) și 200 de metri (locul 5), în timp ce în cursa decisivă de la 400 de metri a ratat de puțin podiumul, terminând pe locul 4.

La competiția organizată la Toronto, Șerban a ajuns și cu sprijinul Prințului Charles, care a contribuit cu fonduri la realizarea protezei pentru alergare a militarului român.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.