Un magazin Mega Image a fost închis o lună. Ce nereguli au fost descoperite

Mai multe sticle cu suc de portocale au fost reetichetate FOTO: OPC Constanța
Mai multe sticle cu suc de portocale au fost reetichetate FOTO: OPC Constanța

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, la propunerea comisarilor constănțeni, a decis închiderea unui magazin Mega Image din Constanța.

Potrivit șefului Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, supermarketul Mega Image de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a fost închis temporar pentru o lună din cauza unor practici comerciale incorecte.

Pe 8 ianuarie, Horia Constantinescu declara că au fost făcute mai multe controale la magazinele Mega Image. Potrivit acestuia, controlul ar fi pornit de la faptul că sticlele de sucuri de portocale au fost reetichetate, acestea fiind, de fapt, expirate.

„Abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele şase luni: promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe. (…)

În timpul controlului s-a încercat «remedierea» unor deficienţe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi amplasarea etichetei «pictată manual» pe o ciocolată ambalată”, afirma Horia Constantinescu, precizând că astfel s-ar fi încercat să se acopere o promoţie expirată.

Anul trecut, în luna noiembrie, Mega Image a retras de pe rafturi două produse cu anșoa a căror compoziție a fost afectată de o substanță chimică folosită la materiale plastice.

Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse a provenit de la Delhaize Belgia. În cadrul unui program de autocontrol, producătorul produselor, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanţei Ftalat (esteri ai acidului ftalic) asupra loturilor retrase de la raft.

Mega Image le-a cerut clienților să nu consume produsele, să le returneze la punctul de vânzare cel mai apropiat și a promis că oferă contravaloarea lor fără să fie nevoie de prezentarea bonului fiscal.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.