Un lucru e sigur în fotbalul european: Real Madrid ştie cum să marcheze

Real Madrid, campioana în exerciţiu a Europei, este singura echipă din ligile puternice care a reuşit să marcheze în toate partidele disputate în acest sezon.

Cu un lot fabulos, mai ales în sectorul ofensiv, unde mizează pe cei mai scumpi jucători ai lumii, galezul Gareth Bale şi portughezul Cristiano Ronaldo, dar şi pe superstaruri ca James Rodriguez, Karim Benzema sau Isco şi Luka Modrici, „albii” au marcat 68 de goluri în cele 20 de partide jucate în acest sezon al La Liga.

Real Madrid este singura echipă din Europa care a înscris în toate partidele jucate în campionat în acest sezon. În celelalte mari competiţii ale fotbalului continental, Chelsea, Wolfsburg, Benfica şi Sporting Lisabona au reuşit şi ele performanţe excelente în atac, însă au ratat ţinta în câte un meci.

În România, liderul Steaua a marcat în 14 din cele 17 etape disputate în acest sezon în Liga 1. Surprinzător, Dinamo (n.r. locul 8) a reuşit şi ea acelaşi lucru, însă cu un randament mult mai slab în ceea ce priveşte punctele obţinute: doar 26, faţă de 43 cu câte se pot lăuda „roş-albaştrii”.

Revenind la Real Madrid, „maşinăria de goluri” pusă la punct de italianul Carlo Ancelotti îşi va măsura forţele în această seară cu FC Sevilla, formaţie aflată pe locul 4 în Spania. În sezonul trecut, pe „Santiago Bernabeu” partida dintre cele două echipe a fost un festival de goluri, Real impunându-se cu 7-3!


Madrilenii, care deţin şefia clasamentului în Spania, având un punct mai mult decât FC Barcelona şi patru peste concitadina Atletico, dar şi un meci mai puţin disputat, au o medie extraordinară de 3,4 goluri marcate pe partidă în La Liga.

Cristiano Ronaldo a punctat de 28 de ori pentru Real Madrid în acest sezon, în timp ce Gareth Bale are 10 reuşite, iar Karim Benzema a scuturat plasa porţii de 11 ori.