Un live pe Facebook la volan a omorât o fetiță de 9 ani

FOTO: Info Trafic Romania/Facebook
FOTO: Info Trafic Romania/Facebook

O fetiță în vârstă de nouă ani și un bărbat care se aflau într-o mașină care rula cu peste 130 de kilometri pe oră au murit în urma unui accident care a avut loc pe drumul care leagă Timișoara de Moravița.

În accident au fost implicate două mașini și un tractor. Șoferul care a provocat accidentul transmitea live pe Facebook în timp ce era la volan. Alte patru persoane au fost rănite.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, șoferul unui autoturism, care venea dinspre Timișoara, a lovit din spate un tractor și a ricoșat într-o mașină care circula regulamentar pe sensul opus de mers.

„Un bărbat de 31 a condus un autoturism pe DN 59, dinspre Timișoara spre Jebel, iar la un moment dat a lovit din spate un tractor, după care a ricoșat într-un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, șoferul a decedat, iar din autoturismul ce se deplasa din sens opus a decedat o fetiță de 9 ani, iar alte 4 persoane, pasagere în același autoturism, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii IPJ Timiș.

În urma impactului puternic, șoferul mașinii care a lovit tractorul a murit, fiind proiectat prin parbriz peste zece metri. La locul producerii accidentului au intervenit cinci ambulanțe și mai multe echipaje de poliție și pompieri.

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări în timp ce conduc riscă o amendă de câteva sute de lei.

Mai mult, dacă din cauza filmatului cu smartphone-ul la volan se consideră că a pus viața altor persoane în pericol ar putea rămâne fără permis de conducere pentru trei luni.

Amenda va fi de două sau trei puncte de amendă și două puncte de penalizare. Proiecul legislativ este propus de mai mulți parlamentari PMP.

La sfârșitul lunii mai, nouă români și-au pierdut viața pe o șosea din Ungaria, pentru că șoferul era mai atent să transmită live pe Facebook decât la drum.

Clipele de dinaintea morții celor nouă oameni au fost transmise în direct pe Facebook chiar de şoferul microbuzului.

Pasagerii veneau acasă din Slovenia, unde munceau pe plantaţii de hamei. Voiau să strângă bani pentru a le asigura copiilor o viaţă mai bună. Toţi erau dintr-o comună din Mureș.

FOTO: Info Trafic Romania/Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.