Un lider PSD „zburdă” prin Camera Deputaților deși nu e parlamentar

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, în Parlament FOTO: Cătălin Drulă/Facebook
Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, în Parlament FOTO: Cătălin Drulă/Facebook

Deputatul USR Cătălin Drulă spune că secretarul general al PSD, Marian Neacșu, care nu este parlamentar, le dă „comenzi” colegilor de partid, „care sunt executate prompt”, în plenul Camerei Deputaților.

„Colegii mei deputați sunt blocați în mod abuziv de staff-ul tehnic să asiste la lucrările Senatului. (…) În același timp, în plenul Camerei Deputaților, un domn care nu este parlamentar zburdă liber și dă comenzi majorității care sunt executate prompt.

Domnul Marian Neacșu, secretarul general al PSD. Condamnat penal pentru că și-a angajat nelegal fiica, nu a mai putut deveni parlamentar în legislatura aceasta. Din ce înțeleg, modificările la legea ANI trecute ieri în Senat îl „spală” și pe dumnealui.

Domnul Neacșu dă comenzile în plenul Camerei Deputaților de la loc de cinste în dreapta prezidiului. Nu e clar în ce calitate ocupă acel loc (unde stau de obicei ambasadorii, foști șefi de stat, invitații de marcă). Dar e clar din cum se mișcă lucrurile că de acolo vine comanda la PSD.

În acest timp, unor demnitari – deputații USR – li se interzice accesul la lucrările Senatului. Așa arată când Parlamentul e luat pe persoană fizică”, spune deputatul USR Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

În această dimineață, mai mulți deputați de la Uniunea Salvați România nu au fost lăsați să participe la dezbaterile pe legile justiției din plenul Senatului, în calitate de inițiatori de amendamente.

Deputații USR au spus că au fost puși bodyguarzi la intrările în plenul Senatului și acuză că le sunt încălcate drepturile constituționale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.