Un lider PSD atacă CCR: Vă ocupați de eliminarea lui Dumnezeu din școală

FOTO: CCR.RO
FOTO: CCR.RO

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis ca participarea elevilor la ora de religie să aibă loc doar după ce părinții și-au dat un acord scris în acest sens. Această decizie i-a nemulțumit chiar și pe unii politicieni.

Președintele organizației PSD Bistrița-Năsăud și președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emilian Radu Moldovan, crede că prin această sunt afectate „valorile poporului român” și a trimis o scrisoare deschisă către CCR.

„Am citit cu mâhnire decizia Curţii Constituţionale a României, prin care se introduce idee solicitării în scris de către părinţi a studierii religiei în şcoli.

Sunt dezamăgit că o astfel de decizie, care afectează în mod direct tradiţia şi valorile poporului român, a fost luată fără să se ţină cont de părerea noastră, a românilor. Nu este prima dată când Curtea Constituţională a României nu ascultă părerea oamenilor: în anul 2012 a anulat voinţa a peste 7,4 milioane de români, iar acum, procedează la fel faţă de o instituţie în care, peste 65% dintre oamenii din România au cea mai mare încredere, biserica!

În calitatea mea de reprezentant al mirenilor în Adunarea Eparhială a Mitropoliei Clujului am simţit nevoia să am o astfel de poziţie publică. Consider că judecătorii Curţii Constituţionale a României, la fel ca noi, oamenii aflaţi în demnităţi publice, ar trebui să fie preocupaţi de lupta împotriva flagelurilor din şcoli (consum de alcool, tutun sau droguri) şi nu de eliminarea lui Dumnezeu din instituţiile de învăţământ.

Repet, am rămas dezamăgit când am citit această decizie, mai ales datorită caracterului imperativ şi netransparent în care a fost luată. Mi-e frică să nu mă trezesc într-o dimineaţă şi să citesc cum Curtea Constituţională a României, în frunte cu Augustin Zăgrean, a decis peste noapte că predarea limbii române în şcoli este facultativă!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud,

Emil Radu MOLDOVAN”