Un lider al protestelor anti-carantină din Germania a luat coronavirus și e intubat la ATI

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Un lider al grupului „Querdenker” din orașul Leipzig din estul Germaniei, care este unul dintre organizatorii protestului anti-carantină din 7 noiembrie din acest oraș, s-a îmbolnăvit de COVID-19, relatează Deutsche Welle.

El a făcut o formă gravă a bolii și acum este intubat într-un spital din Leipzig. Se pare că bărbatul a fost internat în spital la doar o săptămână după protest.

„Virusul nu face diferența între oameni, indiferent cine sunt ei”, a declarat directorul Spitalului Universitar Leipzig, profesorul Christoph Josten, într-o conferință de presă.

Mișcarea „Querdenker” („Gândire laterală” în limba română) este responsabilă pentru multe dintre manifestațiile – uneori violente – împotriva măsurilor de carantină din Germania, inclusiv pentru demonstrația din Leipzig de luna trecută, la care au participat peste 20.000 de persoane.

Membrii și simpatizanții grupului, printre care se numără și corona-sceptici, susțin că măsurile luate de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus le încalcă drepturile și libertățile cetățenești.

Între timp, instanța supremă din Germania a decis să interzică un protest împotriva restricțiilor din orașul Dresda.

Instanța a argumentat că dreptul la viață și la integritate fizică are prioritate în fața libertății de adunare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.