Un labirint uriaș a fost făcut într-un lan de porumb. Se află lângă granița cu România

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Membrii unei comunități au creat într-un lan de porumb de pe raza localității ungare Kiszombor, în apropiere de trecerea frontierei de la Cenad, un labirint uriaș care se întinde pe 4,5 hectare.

Este o mișcare de promovare a satului cu 4.000 de locuitori, planificată de o organizație și a ajuns la a 16-a ediție, potrivit G4Media.ro.

Pentru realizarea labirintului din lanul de porumb a fost nevoie de o muncă de aproximativ 400 de ore. Totul a fost proiectat inițial la scară mică, pe calculator. Traseul de un metru și jumătate lățime din lanul de porumb a fost realizat manual, cu sapa, atunci când plantele erau mici.

„Totul a plecat de la ideea a doi tineri din Kiszombor, care au văzut pe internet că există așa ceva în America. Au realizat un labirint timp de trei ani, în localitatea vecină, ca o inițiativă privată. Pentru că nu era o activitate ușoară, au căutat parteneri. Așa am ajuns noi acolo, ne-a plăcut și, în final, ne-am asumat să facem din aceasta un eveniment, pentru promovarea satului Kiszombor. Din 2009 facem aici acest labirint”, a declarat Erzsébet Endrész, președintele Asociației Hortensia.

Totul începe cu realizarea unei hărți, care în fiecare an urmărește o altă temă legată de istoria localității. Anul acesta tema a fost inspirată de faptul că cele trei clopote ale bisericii catolice din localitate au împlinit 100 de ani.

Cei care aleg să meargă prin labirint pot să o facă între orele 16.00 și 21.00 de luni până duminică, iar în weekend e deschis până la miezul nopții, însă se recomandă folosirea unei lanterne.

Cei care merg la acest labirint găsesc diverse jocuri tradiționale, gustări și în weekend pot participa la spectacole și alte activități artistice.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.