Un jandarm și-a făcut cafenea high-tech: Am toate informațiile în timp real!

FOTO: ziarulevenimentul.ro
FOTO: ziarulevenimentul.ro

Edi Marian Timofte, în vârstă de 36 de ani, un fost jandarm, care s-a pensionat pe caz de boală din cauza unor probleme la coloana vertebrală, s-a decis să-și deschidă o afacere în urmă cu câțiva ani, în Suceava.

În 2010, pentru că nu-i place să stea degeaba, s-a gândit să aprofundeze informatica și l-a rugat pe un prieten programator să-l învețe, pentru început, câteva lucruri de bază. „Am stat nopți la rând și am cumpărat tutoriale. Am luat-o de la zero. Am învățat pas cu pas cum se face un site și în final am reușit. A fost greu, dar am reușit”, a declarat fostul jandarm, pentru ziarulevenimentul.ro.

Toate aceste cunoștințe le-a folosit și în noua sa afacere, o cafenea. Edi Timofte a creat o aplicație specială, cu ajutorul căreia înlocuiește meniul clasic pe carton, cu unul virtual. Astfel, clienții care vin la masă vor studia meniul pe tablete. Mai mult, după ce au făcut alegerile, nu e nevoie să vină un ospătar, pentru că pot trimite comanda direct din aplicația tabletei către bar, la tableta celui care urmează să-i servească.

„Cele două aplicații nu comunică pe internet. Practic, acesta este elementul de noutate pentru că o astfel de aplicație mai există, dar este dependentă de internet. Meniul digital funcționează pe o altă rețea creată de mine”, a mai spus Edi Timofte, pentru Ziarul Evenimentul regional al Moldovei.

Acesta mai spune și că astfel poate vedea în timp real ce se vinde și ce produse trebuie achiziționate pentru stoc. De asemenea, e de părere că investiția merită și se acoperă destul de repede.

„O tabletă costă şi 150 de lei, iar un meniu cartonat 80 de lei. Diferenţa de preţ nu-i semnificativă. Meniul cartonat are o serie întreagă de dezavantaje. Pe de altă parte, echipamentul electronic poate să-i tenteze pe hoţi. Am soluţia. Tableta de pe masa clientului poate fi legată cu un cordon magnetic, care să facă zgomot în cazul în care este forţat, aşa cum se întâmplă în magazinele de telefonie mobilă”, mai spune acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG electrocasnice. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Locuri de muncă în agricultură în Marea Britanie și în România. Se caută necalificați, tehnicieni, manageri
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii din România. Anunțuri urgente!

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.