Un jandarm a fost filmat când lovea cu pumnul manifestanți

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Un filmuleț în care apare un jandarm care lovește cu pumnul mai mulți participanți la protestele de sâmbătă, din Piața Universității, a devenit viral pe rețelele sociale.

O reacție a venit și de la polițistul Marian Godină: „Când e nevoie de identificarea unui huligan, Jandarmeria Română cere sprijinul populației. Pe al lor îl vor identifica oare?”

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că jandarmul e posibil să-și fi „pierdut calmul la presiunea evenimentelor” din Piața Universității.

„Imaginile sunt în atenția conducerii Direcției Generale a Municipiului București care va face o analiză serioasă asupra acțiunii de aseară. E acțiunea unui jandarm, care nu poate fi generalizată, așa cum nu putem pune o etichetă asupra protestatarilor pentru câteva persoane care au fost prinse având asupra lor arme albe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Un alt moment tensionat a avut loc și în pasajul din Piața Universității. Jandarmii au blocat ieșirile și au spus că au făcut acest lucru pentru dirija oamenii spre zona dinspre Teatrul Național.

Mulți oameni au fost nemulțumiți și de faptul că jandarmii au făcut mai multe percheziții. Aceștia au spus că asupra unora dintre cei care au vrut să ajungă în Piața Universității s-au găsit o bâtă, lanțuri, un box, un pistol cu electroșocuri, petarde și un cuțit.

De asemenea, un bărbat a avut asupra sa un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie. Reprezentanții Jandarmeriei au spus că respectivul pistol, chiar dacă era de jucărie, ar fi putut provoca panică în Piața Universității.

Însă, întrebat ce s-ar fi putut întâmpla dacă respectivul ar fi produs panică în pasajul din Piața Universității, care era plin de oameni blocați de jandarmi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus, după o pauză de câteva secunde, că s-au luat în considerare toate variantele posibile în timpul acțiunii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.