Un italian bogat le-a lăsat româncelor care l-au îngrijit peste 1 milion de euro

Un italian de 66 de ani, care a murit fără să aibă copii, le-a lăsat întreaga sa avere – peste un milion de euro – celor două românce care l-au îngrijit.

Însă testamentul a fost atacat de 4 verișoare ale defunctului, iar un judecător de la Tribunalul din Ancona a blocat succesiunea, relatează publicația „Il Resto del Carlino”.

În anul 2018, în fața unui notar, bărbatul – necăsătorit și fără copii – a semnat un testament prin care la moartea sa întreaga lui avere – casa și activele în numerar de 1 milion de euro – reveneau badantei în vârstă de 42 de ani care l-a îngrijit și colegei sale de 31 de ani.

După ce italianul a murit, 4 verișoare, în calitate de cele mai apropiate rude ale defunctului, au atacat testamentul și au cerut ca instanța să oprească atribuirea casei și a sumei de bani pe motiv că bărbatul a semnat acel testament când nu mai era în deplinătatea facultăților mintale.

„Susținem că testamentul a fost făcut în 2018, când bărbatul nu a putut să înțeleagă ce face”, a declarat avocatul Luigi Fiori, care le reprezintă pe verișoarele bărbatului de 66 de ani.

Deocamdată succesiunea este blocată, însă instanța nu a luat o decizie finală cu privire la moștenire. Deocamdată nu este clar dacă italianul era lucid sau nu când a decis să le lase averea celor două românce.

Rudele bărbatului vor să demonstreze că testamentul a fost semnat când italianul nu mai era în deplinătatea facultăților mentale. El a fost internat în ultima perioadă a vieții sale în Spitalul din Sassoferrato, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. El a murit chiar în centrul sanitar.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version