Un italian bogat le-a lăsat româncelor care l-au îngrijit peste 1 milion de euro

Un italian de 66 de ani, care a murit fără să aibă copii, le-a lăsat întreaga sa avere – peste un milion de euro – celor două românce care l-au îngrijit.

Însă testamentul a fost atacat de 4 verișoare ale defunctului, iar un judecător de la Tribunalul din Ancona a blocat succesiunea, relatează publicația „Il Resto del Carlino”.

În anul 2018, în fața unui notar, bărbatul – necăsătorit și fără copii – a semnat un testament prin care la moartea sa întreaga lui avere – casa și activele în numerar de 1 milion de euro – reveneau badantei în vârstă de 42 de ani care l-a îngrijit și colegei sale de 31 de ani.

După ce italianul a murit, 4 verișoare, în calitate de cele mai apropiate rude ale defunctului, au atacat testamentul și au cerut ca instanța să oprească atribuirea casei și a sumei de bani pe motiv că bărbatul a semnat acel testament când nu mai era în deplinătatea facultăților mintale.

„Susținem că testamentul a fost făcut în 2018, când bărbatul nu a putut să înțeleagă ce face”, a declarat avocatul Luigi Fiori, care le reprezintă pe verișoarele bărbatului de 66 de ani.

Deocamdată succesiunea este blocată, însă instanța nu a luat o decizie finală cu privire la moștenire. Deocamdată nu este clar dacă italianul era lucid sau nu când a decis să le lase averea celor două românce.

Rudele bărbatului vor să demonstreze că testamentul a fost semnat când italianul nu mai era în deplinătatea facultăților mentale. El a fost internat în ultima perioadă a vieții sale în Spitalul din Sassoferrato, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. El a murit chiar în centrul sanitar.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.