Un întreg lac din București riscă să dispară de pe harta orașului

Sursa foto: zilesinopti.ro

Un lac din Capitală ar putea deveni în scurt timp istorie, din cauza construcțiilor tot mai numeroase din jurul său, care blochează cursul izvoarelor naturale.

Lacul Circului din București nu are o dimensiune foarte mare, dar este locul din Capitală unde pot fi admirați nuferii egipteni. Sau, mai bine zis, puteau fi admirate aceste plante.

Acum, specialiștii spun că acesta ar putea fi primul an în care oamenii care se plimbă pe lac sau în jurul lui nu vor mai vedea lotușii. Apa se retrage din ce în ce mai mult, iar singura variantă rămasă acum este alimentarea artificială cu apă, realizată de lucrătorii de la spații verzi.

Lacul de circa un hectar din sectorul 2 este un habitat bun și pentru broaștele țestoase. El era alimentat natural de mai multe izvoare naturale, însă construcțiile tot mai multe din apropierea parcului, realizate în ultimii 10 ani, au blocat sau deviat cursul acestor izvoare.

Alimentarea artificială este o soluție, dar apa pompată nu conține, desigur, aceleași substanțe precum cea din sursa naturală.

Lacul a apărut pe locul unei gropi a fostei fabrici de cărămidă Tonola. Oamenii își amintesc cum arăta lacul anii trecuți și spun că apa este mult mai jos acum. „Era mai ridicat! Probabil că izvoarele, nu au fost nici ploi și nici zăpadă. Păcat! Că asta aveam și noi frumos aici în parc, lacul cu rățuște, cu nuferi care nici nu se mai văd acum”, spune un vizitator al parcului, intervievat de Digi 24.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.