Un individ cu cagulă a deposedat un militar de pistolul mitralieră. I-a furat și încărcătorul cu 30 de cartușe

cagulă glugă
Foto: Momonator / pixabay.com

Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar, furându-i pistolul mitralieră și muniția.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe, a anunțat Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a sărit gardul unității, iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

Deocamdată, agresorul nu a fost prins.

Vă recomandăm și:

Foto: Momonator / pixabay.com