Un ieşean a furat bere de 6.000 de lei. L-a luat cu el și pe fiul său de numai 3 ani

bax bere
Foto: matthiasboeckel / pixabay.com

Un ieșean însoțit de fiul său de 3 ani, și de un complice minor, au furat bere în valoare de 6.000 de lei, iar apoi au încercat să o vândă, relatează „Ziarul de Iași”.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 31 iulie a anului trecut, iar cei doi au fost surprinși de camerele de supraveghere ale unei firme.

Hoții au furat mai multe baxuri de bere pe care le-au mutat cu ajutorul unui tomberon. Ulterior, ei au început să meargă pe la mai multe magazine și să îi întrebe pe comercianți dacă sunt interesați să cumpere câteva baxuri de bere.

Bărbații au fost prinși și au fost trimişi în judecată pentru furt calificat în formă continuată. Unul dintre hoți a primit 8 luni de închisoare cu suspendare. În cazul complicelui minor, magistraţii Judecătoriei au dispus aplicarea măsurii educative a asistării zilnice pe o durată de 3 luni, mai notează sursa citată.

Cei doi trebuie să plătească prejudiciul firmei păgubite. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Foto: matthiasboeckel / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.